Купити саджанці Мигдалю - Рослини від Василя Івановича
Menu
Ваш кошик

Мигдаль

Мигдаль


Саджанці Мигдалю - це дерев'янисті рослини, які можуть рости як у формі чагарника, так і у формі дерева. За біологічною класифікацією, ця рослина належить до підроду мигдаль, який у свою чергу належить до роду слив, сімейства рожеві. За своєю природою він світлолюбний, а також посухостійкий. У природі цей підвид зустрічається невеликими групами (від 3 до 6-7 кущів або дерев). Переважно його висота коливається від 800 і до 1500 метрів над рівнем моря.У кліматичній смузі України цей підрід часто вирощують у південній зоні. Мигдаль має високу цінність не лише за свої врожаї, але й за чудову декоративність.Плоди цього дерева, яке називають ще мигдальним горіхом, є однокостянкою, тобто кісточкою, покритою шкірястою і не їстівною оболонкою, яка в процесі дозрівання висихає та тріскається. Їстівне ядро знаходиться всередині пористої та гладкої кісточки.Насіння і плоди мигдального дерева мають плескату і подовжену на кінці форму. Усередині ядра білого відтінку з бурого кольору шкіркою.Мигдаль один з найкорисніших натуральних продуктів, в якому міститься до 70% олії високої жирності. Цей плід містить до 30% чистого абсорбованого білка найвищої якості. Також мигдаль багатий кальцієм, магнієм, фосфором, цукрами, ферментами, вітаміном Е і В.У статті ми розповімо про секрети правильної посадки, догляду та вирощування мигдалю, обговоримо деякі його сорти.

Купити саджанці мигдалю в Україні

У нашому каталозі представлені такі види мигдалю, як Мигдаль Амаретто і Мигдаль Десертний. Для того, щоб ви могли зробити правильний вибір та розібратися в перевагах і недоліках представлених сортів, пропонуємо вам ознайомитися більш детально з їхнім описом.

  • Мигдаль Амаретто - вишуканий сорт харчових горіхів, які користуються величезною популярністю у кулінарії різних країн. Ядро мигдалю містить складні жирні кислоти та масу інших корисних речовин. Сорт належить до середньорослих. Вага продукту до 4 г, врожайність з однієї рослини – не менше 15-18 кг добірних солодких горіхів.
  • Мигдаль Десертний - сорт раннього дозрівання, кісточковий плід, який має додатковий бонус - воно також є декоративним квітучим деревом, що виростає до 4 метрів у висоту. Мигдаль десертний виростає приблизно до 4 м заввишки. Крона кулястої форми зі звисаючими внизу пагонами. Плоди великі, середня маса близько 2,8 г. Кісточка овальної форми має солодкий, маслянистий смак. Ядро білого кольору із плівчастою, жовто-коричневою шкіркою. Шкаралупа мигдалю легко відокремлюється від насіння. Врожайність досить висока близько 10 кг із одного дорослого дерева.

Догляд за саджанцями

Після того як ми висадили саджанець на ділянці для його сприятливого зростання та розвитку, не варто забувати і про його подальший догляд. Плоди вимагають періодичного обрізання для правильного та рівномірного формування крони. Варто також удобрювати рослину. Для цього навесні та восени рекомендують підгодовувати мигдаль комплексними добривами, які мають у своєму складі і мінеральні, і органічні елементи. Слід очищати ґрунт від бур'янів навколо саджанця, щоб той не приглушував зростання нашого дерева.Для того щоб виростити здорове дерево, слід пам'ятати, що будь-який живий організм потребує догляду. Важливу роль відіграє профілактичний догляд та боротьба з різними хворобами та шкідниками.Мигдаль, як і інші рослини, часто вражається хворобами, такими як парша, моніліоз і помаранчева плямистість. Один з найважливіших способів боротьби з цими захворюваннями - це збирання з саду опалого листя з їхнім подальшим спалюванням, навесні якщо з'являються ознаки хвороби, слід обприскувати дерево розчином (1%) бордоської рідини.На жаль, грибкові інфекції не єдина загроза. Також можуть завдати шкоди і різні комахи, такі як мигдальний (є та інші види) листовий пильщик, попелиця, листовійка або сливова товстоніжка.З метою позбавлення від відкладених личинок і профілактики появи нових небажаних особин, рекомендують збирати все опале листя дерев, проводити глибоку оранку грунту і обробляти дерева спеціальними хімічними препаратами.

Секрети вирощування

Найкращий час для посадки – осінні місяці (кінець вересня та початок жовтня), також висаджують дерево на зиму у відкритий ґрунт. Це сприяє загартовуванню кореневої системи та самої рослини. Якщо посадити кущ навесні, дерево може погано прижитися.Краще висаджувати 3-4 саджанці різних сортів, які будуть запилювати один одного. Тоді лише буде врожай. Лунку для саджанця викопують шириною до 70 см та глибиною не менше 60 см.У ґрунт перед посадкою необхідно внести суперфосфат (0,5 кг) і 5 - 6 кг органічних добрив (перепрілий гній). Після посадки потрібно рослину полити до 15 л під один саджанець. На дно лунки необхідно покласти дренажний шар (щебінь або бита цегла) товщиною не менше 20 см. Зверху на нього слід насипати шар піску товщиною до 7 см.Деякі садівники додають пісок, трохи вапна і доломітового борошна в кожну посадкову яму. Посадити саджанець варто таким чином, щоб коренева шийка була над рівнем землі. Молоде деревце після посадки зміцнюється за допомогою допоміжних кіл.

В наявності
Період дозрівання
Липень-серпень
Колiр
Коричневий
Висота
150-200 см
Період посадки
Березень-травень; вересень-листопад
Вид
Багаторічний
Вік саджанця
2 роки
Зверніть увагу на чудовий сорт дуже корисного та смачного мигдалю. Горіхи цього виду мають великий розмір подовгуватої форми, маса яких досягає 3-4 грам. Важливо зазначити, що даний сорт витримує сильні морози до -34 градусів. Як ви всі знаєте, горіхи, є справжнім скарбом для організму, так як містя..
176.79грн 148.50грн
В наявності
Період дозрівання
Липень-серпень
Колiр
Коричневий
Висота
150-200 см
Період посадки
Березень-травень; вересень-листопад
Вид
Багаторічний
Вік саджанця
2 роки
Немає нічого кращого ніж смачний та поживний горіх. Мигдаль є одним з найдорожчих та найсмачніших сортів горіхів, який рекомендують вживати щодня. Вживання цих плодів сприяє підтримці здоров’я, настрою та фігури. Мигдаль також можна використовувати для приготування десертів, страви виходять дуже си..
182.86грн 153.60грн
Показано з 1 по 2 із 2 (1 сторінок)