Картопля. Характеристика

Картопля є найзнаменитішим і найуживанішим овочем по всій Україні. Картоплю люблять всі і готують з неї велику кількість смачних страв будь-якого типу. Для її вирощування відводиться значна частина землі в кожному саду або на городі, і немає такого городника, який не мав би на своїй ділянці грядки з картоплею. Вирощувати картоплю варто у відкритому грунті, тому що коренеплід може нормально переносити зміну температури.


Посадка. Майбутній врожай

Від того, наскільки правильно ви зробили посадку, буде залежати ваш майбутній урожай. Що стосується термінів посадки картоплі, то тут все залежить не тільки від сезону або температури повітря, а й від того, яка зараз фаза місячного календаря.

Для того щоб своєчасно посадити картоплю, вам варто знати і дотримуватися кількох важливих правил:

  • Температура грунту повинна бути не вище і не нижче ніж +8 градусів на два багнети лопати в землі;

  • Температура повітря при посадці повинна бути приблизно 15 градусів, а вночі не менше +5 для оптимального росту;

  • Що стосується вологості грунту, то вона повинна бути помірною. Якщо ви візьмете шматок землі з глибини і кинете його об землю, він повинен розлетітися і тоді це відмінний варіант для посадки в цю область;

  • Якщо ви не хочете ходити з градусником по всьому городу, то найкращий час для посадки вам допоможуть дізнатися берези. Якщо на них починають з'являтися купини і листочки, то це явна ознака того, що вже можна починати садити картоплю, так як земля почала прогріватися після зими.

Науковий погляд

Що стосується наукового погляду на таку теорію, то там всі згодні. Таке буває не так часто, тому варто прислухатися до такої думки і постаратися посадити картоплю якраз в той час, коли береза ​​вже почне отримувати звичну красу.

Для того щоб овоч зростав нормально, картопля перед посадкою потребує а добривах. Ви можете використовувати фосфор, азот і калій, з їх допомогою можна добре наповнити землю. Перед тим як почати опускати в землю бульбу, ви повинні обробити його за допомогою "Престиж". Це такий препарат, який допомагає картоплі нормально боротися зі шкідниками.